Voor aanleg en het onderhoud van zowel kleinschalige als grootschalige projecten

Neem contact met ons op

Nieuws

Eerste modeltuinen aangelegd door Groenhorstcollege


Studenten van het Groenhorstcollege te Emmeloord hebben de eerste 2 modeltuinen aangelegd op onze locatie aan de Wisentweg. De derdejaars studenten begeleidden de aanleg en de tweedejaars studenten voerden het uit. De aanleg van de tuinen was een examenopdracht voor deze studenten.


De studenten van de MBO opleiding Hovenier werken hard aan hun diploma. Op 17, 18 en 19 juni jl. hebben de tweede en derdejaars studenten van Groenhorst Emmeloord hun examenproef op ons terrein uitgevoerd. De studenten mochten gebruik maken van 200m2 grond om 2 modeltuinen aan te leggen.

De studenten waren erg enthousiast. Voorheen moesten zij hun examenopdracht op school uitvoeren, deze tuinen moesten weer snel afgebroken worden zodat de volgende groep studenten hun opdracht uit konden voeren. Bij ons zullen de aangelegde tuinen een aantal jaar blijven liggen. De tuinen zullen ook bezichtigt worden door bezoekers van het groencentrum, een leuke uitdaging om een speciale tuin aan te leggen.

Het is erg leuk om te zien hoe gedreven de studenten waren en hoeveel plezier zij erin hebben. Door deze opdracht uit te voeren liepen zij tegen praktijkvraagstukken aan, waar ze in de theorie nooit aan hadden gedacht.  

 

Meer foto's zijn te bezichtigen op